Succesformule

De succesformule van Steendijk Makelaars is de optelsom van alle aspecten waaruit onze dienstverlening bestaat.

Advies

Het verkopen van uw woning begint met een degelijke kennismaking, het onderzoeken van de woningmarkt en een goed advies. Zodra u Steendijk Makelaars uitnodigt voor een vrijblijvend gesprek doen wij een kort onderzoek naar uw woning en de omgeving. Zo kunnen wij u bij de eerste kennismaking al voorzien van relevante informatie.

Verkoopstrategie

Zodra u aangeeft de intentie te hebben om uw woning via Steendijk Makelaars te verkopen, gaan wij samen aan de slag met het bepalen van de beste verkoopstrategie. Mede aan de hand van uw wensen komt deze strategie tot stand. In onze verkoopstrategie houden wij rekening met diverse omgevingsfactoren. Onze uitgebreide kennis van de woningmarkt komt hier optimaal tot zijn recht!

Vaststellen vraagprijs

Na het bepalen van de verkoopstrategie komt het vaststellen van de vraagprijs aan de orde. De vraagprijs heeft direct invloed op de verwachte verkooptijd en de gewenste opbrengst van de woning. Als register makelaar en taxateur brengen wij op een vakkundige wijze een advies over een vraagprijs en een verwachte koopsom uit. In onderling overleg stellen wij de definitieve vraagprijs vast.

Opname en fotografie

Nu de strategie en vraagprijs zijn vastgesteld, is het zaak om uw woning optimaal te presenteren. Wij maken een afspraak met onze professionele fotograaf om uw woning te fotograferen en op te nemen. Tijdens de opname worden alle belangrijke onderdelen van de woning genoteerd en wordt een plattegrond van elke woonlaag gemaakt.

Woning uitwerken + digitaal dossier

Als alle informatie vanuit de opname is verzameld, gaan wij aan de slag met het uitwerken van de woning. Dit gereedmaken voor publicatie houdt in dat wij een wervende verkooptekst schrijven, de woning voorbereiden voor publicatie op internet en dat wij een luxe fotobrochure realiseren. Tijdens dit proces informeren wij u regelmatig. Natuurlijk heeft u inspraak. Pas na uw akkoord, publiceren wij de woning op internet en drukken wij de verkoopbrochures.

Inzetten mediapakket

Na uw akkoord introduceren wij uw woning officieel in de markt. Wij zetten het mediapakket voor u in. Zo wordt uw woning zichtbaar op de verschillende (online) kanalen waaraan Steendijk Makelaars verbonden is. Hiervoor gebruiken wij Funda.nl, Huislijn.nl, Facebook, Instagram, fotoreportage, een prachtige video van uw woning, plattegronden en een luxe brochure. Natuurlijk brengen wij uw woning ook onder de aandacht van ons netwerk. De verkoop is nu officieel begonnen!

Bezichtigingen

Aan de hand van de interesse, kijken wij welke strategie het beste past bij uw woning. Als het aantal bezichtigingsaanvragen groot is, kunnen wij ervoor kiezen een open huis te organiseren. In alle andere gevallen krijgen potentiele kopers ruim de tijd om uw woning, samen met de makelaar, te bekijken. Een belangrijk verschil met andere kantoren is dat wij eerst inventariseren wat de wensen van de kijkers zijn. Daarop passen wij de bezichtiging aan. Zo krijgen geïnteresseerden altijd een bezichtiging op maat!

Onderhandelingen

Een potentiële koper toont interesse en brengt een bod uit op uw woning. Steendijk Makelaars verzorgt de onderhandelingen voor u en volledig in uw belang. Elke bod melden wij aan u. Gaandeweg dit proces brengen wij u advies uit over tegenbiedingen en bijkomende voorwaarden. Zo werken wij samen toe naar een optimaal eindresultaat.

Koopovereenkomst

Er is een akkoord bereikt in de onderhandelingen. De verkoopprijs en de voorwaarden zijn bepaald. Steendijk Makelaars legt dit vast in een duidelijke koopovereenkomst. Dit concept wordt door beide partijen ondertekend. Vervolgens dragen wij dit over aan de notaris. Wij zorgen ervoor dat u een zo klein mogelijk juridisch en economisch risico loopt.

Eindinspectie

Voordat de woning officieel wordt overgedragen bij de notaris, verzorgen wij een eindinspectie. Samen met de kopers en verkopers doen wij een laatste inspectie in de woning. Wij kijken dan of de staat van de woning in orde is en alle afspraken, die zijn vastgelegd in de koopovereenkomst, zijn nageleefd. Op dat moment worden ook de meterstanden genoteerd.

Notaris

Het laatste onderdeel is de overdracht van het eigendom van de woning aan de koper. De notaris zorgt dat de woning juridisch wordt overgedragen en dat de koopsom wordt overgemaakt naar de verkopende partij. Daarnaast verzorgt de notaris eventueel voor de koper de hypothecaire akte voor de financiering van het onroerend goed. 

Nazorg

De (ver) koop van het huis is tot een goed einde gebracht. Verkopers en kopers zijn naar tevredenheid geholpen. Toch staat Steendijk Makelaars ook nu nog voor u klaar. Misschien heeft u vragen over de levering, hulp nodig bij de verhuizing van de nuts-leverancier of zit u met andere praktische vragen. Met onze exclusieve aandacht gaan wij graag een stapje verder!